Breaking Employment News

1. Food Corporation of India notifies Combined Recruitment for Assistant Grade III in General, Depot, Technical and Account Cadres in the FCI-2013 No. of Vacancies : 6545 Last Date: 21.09.2012 2. Central Railway, Mumbai requires 2572 Trackmen, Hamal, Khalasi, Safaiwala and Asstt Pointsman, etc. Last Date: 25.09.2012 3. East Central Railway, Patna requires 2226 Porter, Trackman, Helper-II, Safaiwala & Grade 'D' (Engg & Store) Last Date : 10.10.2012 4. South East Central Railway requires 2079 Porter, TMO/ KSI, Helper-II, Trackman, etc. Last Date : 05.10.2012 5. South Western Railway, Hubli requires 790 Trackman, Helper, Porter/ Hamal/Sweeper-cum- Porter/Optg and Safaiwala/ Medi Last Date : 28.09.2012 6. Railway Recruitment Cell, East Coast Railway, Bhubaneswar requires 400 Helper-II Last Date : 24.09.2012 7. Vijaya Bank, Bangalore requires 800 Probationary Clerk Closing Date for online registration: 05.09.2012 8. Indian Bank, Chennai requires 215 Specialist Officers Closing Date for online registration: 05.09.2012 9. Steel Authority of India Limited, Salem requires 54 Attendant-cum-Technician- Trainee Last Date : 10.09.2012 / ** span>

LIC (ADO) 2007 SOLVED PAPER (Held on 10-06-2007)

LIC (ADO) 2007 SOLVED PAPER

(Held on 10-06-2007)

General Knowledge and Current Affairs

1. The punch line of the advertisement of which of the following organization is "Jindagi ke sath bhi Jindagi ke bad bhi" ?
(A) New India Assurance
(B) General Insurance Corporation
(C) ICICI Prudential
(D) Life Insurance Corporation Of India
(E) None of these
ANS- D
2. The central office of the Life Insurance Corporation of India (LIC) is located at -
(A) Kolkata
(B) New Delhi
(C) Chennai
(D) Pune
(E) Mumbai
ANS- E
3. Th Life Insurance Corporation Of India has how many Zonal offices in India ?
(A) Five
(B) Seven
(C) Ten
(D) Fifteen
(E) None of these
ANS- B
4. Which of the following schemes was launched by the LIC in December 2001 with the object to lessen the burden of parents in meeting the educational expenses of their children ?
(A) Krishi Shramik Samajik Suraksha Yojana
(B) Jan Shree Bima Yojana
(C) Shiksha Sahyog Yojana
(D) Bhagyashree Child Welfare Bima Yojana
(E) None of these
ANS- C
5. If an organization wishes to venture into Insurance Business it has to obtain a licence first from which of the following ?
(A) Indian Bnaks Association (IBA)
(B) Security and Exchange Board of India (SEBI)
(C) Tariff Advisory Committee (TAC)
(D) Insurance Regulatory and Development Authority (IRDA)
(E) None of these
ANS- D
6. Which of the following schemes launched in the year 2000 by the LIC replaced social Securitty group Insurance Schemes (SSIGS) and Rural Group Life Insurance Schemes (RGLIS) ?
(A) Janshree Bima Yojana
(B) Bhagyashree Child Welfare Bima Yojana
(C) Jan Arogya Bima Yojana
(D) Raj Rajeshwari Mahila Kalyan Yojana
(E) None of these
ANS- A
7. How many maximum children from a family are covered for the benefits under the Shiksha Sahyog Yojana launched by the LIC ?
(A) One only
(B) Two only
(C) Three only
(D) One Girl Child only
(E) None of these
ANS- B
8. Which of the following Scheme was launched by the LIC to provide life insurance protection, perodical lumpsum survival benefit and pension to the agricultural workers in India ?
(A) Krishi Shramik Samajik Suraksha Yojana
(B) Jan Shree Bima Yojana
(C) Mahila Kalyan Yojana
(D) Sampurna Arogya Bima Policy
(E) None of these
ANS- A
9. On December 6yh 2006, the president of India launched on exclusive health Insurance Scheme for senior citizens. Which of the following insurance company has launched the schemes ?
(A) National Insurance Company
(B) Life Insurance Corporation Of India
(C) ICICI Prudential
(D) HDFC Life
(E) None of these
ANS- A
10. Which of the following cities does not have one of the zonal offices of the Life Insurance Corporation Of India ?
(A) Mumbai
(B) Kolkata
(C) Chennai
(D) Hyderabad
(E) Jhansi
ANS- E
11. Which of the following is the Basic Life Insurance Plan of the Life Insurance Corporation Of India ?
(A) Jeevan Tarang
(B) Jeevan Nidhi
(C) Jeevan Adhar
(D) Jeevan Umang
(E) None of these
ANS- E
12. Anmol Jeevan is a ........ of the LIC
(A) Basic Life Insurance Plan
(B) Term Insurance Plan
(C) Children's Plan
(D) Pension Plan
(E) None of these
ANS- B
13. As per policy of the LIC, loans are granted on unencumbered policies upto what per cent of the surrender value ?
(A) 60 %
(B) 70 %
(C) 80 %
(D) 90 %
(E) None of these
ANS- D
14. Which of the following group Schemes of the LIC Provides pensiobn to employees on their retirement from service ?
(A) Group Term Insurance Scheme
(B) Group Insurance in Liew of EDLI
(C) Group Gratuity Scheme
(D) Group Supeannuation Scheme
(E) None of these
ANS- D
15. Which of the following is the pension plam of the LIC
(A) Jeevan Adhar
(B) Jeevan ANAND
(C) Jeevan Akshay
(D) Amulya Jeevan
(E) None of these
ANS- C
16. Which of the following is not a scheme of the LIC ?
(A)Jeevan Sangam
(B) Jeevan Saral
(C) Jeevan Adhar
(D) Jeevan Pramukh
(E) None of these
ANS- A
17. Which of the following is a term Assurance plan of the LIC ?
(A) Jeevan Akshay
(B) Jeevan Adhar
(C) Jeevan Nivesh
(D) Jeevan Nidhi
(E) None of these
ANS- E
18. Premium to LIC policies can be paid by which of the following modes ?
(a) Cash
(b) Cheque
(c) Electronic Charging Machine
(A) Only a
(B) Only b
(C) Only c
(D) Both a and b
(E) All a, b and c
ANS- E
19. Customers of Lic can now get information about their policies by dialing which of the following telephone numbers in most of the centres ?
(A) 101
(B) 135
(C) 136
(D) 1251
(E) None of these
ANS- D
20. Lic policy holders do not get any income tax benefit under which of the following sections of the income tax act ?
(A) Section 80C
(B) Section 68 A, B and C
(C) sECTION 80 CCC
(D) Section 80 CD
(E) None of these
ANS- B
21. Who amongst the following is not a Bharat Ratna Awardee ?
(A) Dr. A.P.J.Abdul Kalam
(B) Dr. V.VGiri
(C) Dr. Rajendra Parsad
(D) Dr. Shankar Dayal Sharma
(E) None of these
ANS- D
22. Duran Lineb devides which of the following pair of the countries ?
(A) China - Afghanistan
(B) Afghanistan - Pakistan
(C) India - Pakistan
(D) India - Nepal
(E) Bangladesh - India
ANS- B
23. Who has become the second person of Indian origin to go into space after Kalpana Chawala ?
(A) Koneru Humpi
(B) Indra Nooyi
(C) Sunita Williams
(D) Sudha Murti
(E) None of these
ANS- C
24. Shinzo Abe is the new elected -
(A) Prime minister of Singapore
(B) Prime minister of South Korea
(C) President of Soth Korea
(D) President of North Korea
(E) Prime minister of Japan
ANS- E
25. Which of the following cups is associated with the game of Hockey ?
(A) Whiteman Cup
(B) Evert Cup
(C) Agha Khan Cup
(D) Hafed Open Cup
(E) None of these
ANS- C
26. Which of the following Indian films was nominated for the Oscar Award 2007 ?
(A) Water
(B) Eklabya- The Royal Guard
(C) Nih Shabd
(D) Lago Raho Munna Bhai
(E) None Of these
ANS- E

5 comments:

Avishek May 15, 2009 at 10:37 AM

Excellent

veda June 16, 2009 at 11:35 PM

Work from Home. Earn Rs.2,000 daily. No Investment. Part Time Jobs.

Wanted Online Internet job workers. Job is only through Internet. Work from home part time jobs. You can earn Rs.750-2000/- daily. These are genuine Data entry jobs & Internet jobs. No Investment required. Only serious enquires please. For more details visit http://www.earnparttimejobs.com/index.php?id= 2090051

veda June 16, 2009 at 11:36 PM

Work from Home. Earn Rs.2,000 daily. No Investment. Part Time Jobs.

Wanted Online Internet job workers. Job is only through Internet. Work from home part time jobs. You can earn Rs.750-2000/- daily. These are genuine Data entry jobs & Internet jobs. No Investment required. Only serious enquires please. For more details visit http://www.earnparttimejobs.com/index.php?id= 2090051

create an account soon......................................................................................................................................using the above link

Anonymous November 28, 2012 at 5:57 PM

nice

Anonymous November 28, 2012 at 5:59 PM

LIC Previous Year Solved Papers

COMPUTER GENERAL KNOWLEDGE QUIZ

COMPUTER GENERAL KNOWLEDGE QUIZ COMPUTER QUIZ

Objective 10 questions


1. Why the document you created at home displays with a different font at school?

Because you have a different printer at school than at home Because you have a different monitor at school than at home

font you used at home is not installed on your school computer Because the version of Windows is different

2. Which keyboard shortcut centers selected text?

Ctrl+C Alt+C There is no keyboard shortcut for this operation Ctrl+E

3. What is the default file extension for all Word documents?

TXT WRD FIL DOC

4. Which key moves your cursor from one cell to the next in a table?

Tab Shift Enter Ctrl+Enter

5. How many different documents can you have open at one time?

No more that three Only one As many as your computer memory will hold No more than your Taskbar can display

6. In order to email a Word document from within Word:

Go to File/Send To/Mail Recipient Save the file as an email attachment Start Outlook and attach the file while open in Word This is an impossible operation

7. Which keystroke will take you at the beginning or the end of a long document?

Ctrl+PageUp and Ctrl+PageDown Shift+Home and Shift+End Ctrl+Home and Ctrl+End The only way is by using the right scroll bar

8. How many margins are on a page?

Two (header and footer) Four (top, bottom, right, left) Two (landscape and Portrait) Two (top and bottom)

9.In order to save a Word document as a web page you need to:

Put the appropriate graphics and links on the document Save the document in simple text format Use your web browser as an editor and save as URL Save as HTML

10. A document in portrait prints:

The same characters per line with the same document in landscape More characters per line than the same document in landscape Less characters per line than the same document in landscape Smaller fonts in order to fit the same amount of characters per line with landscape

CURRRENT GK QUIZ

CURRENT GENERAL AWARENESS QUIZ

OBJECTIVE QUESTIONS 10


1. Femina Miss India World award for 2012 has been awarded to –

Vanya Mishra
Prachi Mishra
SimranKaur Mundi
Crystle Stewart

2. Who among the following is the winner of the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award for the year 2011? –

Sachin Tendulkar
Saurav Ganguli
Sanjeeva Kumar Singh
Gagan Narang

3. The Mascot of the 2008 Olympic Games was-

Fuwa
Izz
Izz
Cobi

4. Which among the following has won 2012 IPL Tournament?

Chennai Super Kings
Kolkata Knight Riders
Deccon Chargers
Delhi Daredevils

5. Who has written “Unaccustomed Earth” ?

Jhumpa Laheri
Kiran Desai
Arundhati Roy
Khushwant Singh

6. Which of the following has been selected for best parliamentarian of the year award 2007 ?

Priya Ranjan Das Munshi
Mani Shankar Aiyyar
P.Chidambaram
Sushama Swaraj

7. Duwuri Subbarao's name was in news recently as he has taken over as the Governor of
RBI
SBI
SEBI
Bihar

8. ISRO has launched successfully RISAT-1 satellites through PSLV-C19 on -

15th March,2012
30th March,2012
26th April,2012
4th May,2012

9. Which country was host 15th SAARC Summit in 2008 ?

Maldives
Sri Lanka
India
Pakistan

10. Who among the following is the winner of the Wimbledon open Tennis Tournament 2008 of the Women's Single Title ? 

Serena Williams
Venus Wlliams
Maria Sharapova
Ana Ivanovic

Ana Ivanovic