Breaking Employment News

1. Staff Selection Commission (S.S.C), Raipur. No. of Post – 21 Name of Post – Junior Chemist, Junior Technical Asst., Storekeeper, Horticulture Asst. etc, Last Date: 18.07.2014 2. Centre for Railway Information System (CRIS), New Delhi. No. of Vacancies – 55 Name of the Post – Asst. Software Engineer- 45, Asst. Network Engineer- 15 Last Date: 15.07.2014 3. Union Public Service Commission (U.P.S.C) No. of Vacancies – 375 Name of the Post – National Defence Academy- 320, Naval Academy- 55 Last Date: 21.07.2014 4. Central Warehousing Corporation, New Delhi. No. of Post – 30 Name of the Post – General Manager (General, F&A), Dy. General Manager (General, F&A), etc, Last Date: 05.08.2014 5. Goa Shipyard Limited, Goa. No. of Vacancies – 10 Name of the Post – Asst. Superintendent (Finance & HR) Last Date: 17.07.2014 6. Directorate General, Indo-Tibetan Border Police Force. No. of Vacancies- 39 Name of the Post – GDMOS and Specialist Doctors Last Date: 45 days from date of issue of Publication. 7. Garden Reach Shipbuilders & Engineers Ltd., Kolkata. No. of Vacancies – 33 Name of the Post – Manager, Deputy Manager and Asst. Manager Last Date: 18.06.2014 for Online and 03.07.2014 for Offline. 8. Indian Ordnance Factory, Field Gun Factory, Kanpur, U.P. No. of Vacancies – 18 Name of the Post – Pharmacist, Supervisor, L.D.C, Medical Asst., etc, Last Date: 21 days for date of publication for Online and 28 days from date of publication for Offline. 9. National Green Tribunal, New Delhi. No. of Vacancies – 23 Name of the Post – Private Secretary, Assistant, Hindi Translator and Stenographer Last Date: 31.07.2014 / ** span>

GENERAL SCIENCE : EXPECTED QUESTIONS

GENERAL SCIENCE : EXPECTED QUESTIONS

1. Metals are heated by ---
a. Conduction
b. Convection
c. Radiation
d. All of the above
e. None of the above
2. Instrument used to measure the humidity of the air?
a. Hydrometer
b. Hygrometer
c. Seismometer
d. Barometer
e. None
3. Temperature at which water posses the maximum density?
a. 0 degree Celsius
b. 4 degree Celsius
c. -4 degree Celsius
d. 0 degree Fahrenheit
e. None
4. If horse starts suddenly rider may fall due to ------?
a. Moment of inertia
b. Law of conservation of the mass
c. Inertia of rest
d. Third law of motion
e. None
5. Pieces of iron does not fall on water because -------?
a. Mass of the water displaced is less than that of iron
b. Mass of the water displaced is more than that of iron
c. Mass of the water displaced is equal to iron
d. It displaces no water
e. None
6. Type of mirror used by the dentist to concentrate light on the tooth to be examined?
a. Concave
b. Convex
c. Plane
d. Biconcave
7. Brass is alloy where as air is a ------?
a. Gas
b. Mixture
c. Compound
d. Solution
e. None
8. If the man weighs 1200newton in the earth how much is his weight in the moon?
a. 100N
b. 200N
c. 300N
d. 400N
e. None
9. The apparent depth of the quantity of the liquid in the vessel is 15 cm, if the real depth is 20 cm, then the refractive index of the liquid is -------?
a. .56
b. 1.33
c. 34
d. 4.3
e. None
10. Inner back surface of the eye is called as -------?
a. Pupil
b. Retina
c. Choroids
d. Cornea
e. None
11. At hills, water boils at temperature of ------?
a. Less than 100 degree Celsius
b. More than 100 degree Celsius
c. 100 degree Celsius
d. 200 degree Celsius
e. None
12. Boyle’s law is applicable at --------?
a. Constant pressure
b. Constant temperature
c. Constant temperature and pressure
d. Variable temperature
e. None
13. Three bulbs with power rating of 40 W, 60W, 100 W are connected in series to a 220 V mains, the energy consumption will be -----?
a. Highest for 100 W bulb
b. Highest for 60 W bulb
c. Highest for 40 W bulb
d. Same for all three bulbs
e. None
14. Liquid drop is spherical due to ---?
a. Viscosity
b. Atmospheric pressure
c. Small weight
d. Surface tension
e. None
15. Which of the following instruments convert the mechanical energy into electrical energy?
a. Transformer
b. Motor
c. Electrometer
d. Barometer
e. None
16. Which of the following statement is wrong?
a. Blood is acidic
b. Bile juice is secreted by the liver
c. Gastric juice contains HCL
d. Bile juice is alkaline
e. None
17. Which of the following is caused by the bacteria?
a. Small pox
b. Dysentery
c. Influenza
d. Cholera
e. None
18. Which of the following is the not the function of the kidney?
a. Regulation of the BP
b. Secretion of the antibiotics
c. Removal of the urine
d. Regulation of the acidity of the urine
e. None
19. An electron carries ---------?
a. A unit negative charge
b. A unit positive charge
c. Two unit of negative charge
d. Two unit of the positive charge
e. None
20. Which of the following is used for cancer treatment?
a. Vinblastine
b. Sacharromysine
c. Adrenaline
d. Noradrenalin
e. None
21. Carborundum is used as ------?
a. A fertilizer
b. A paint
c. A medicine
d. A alkaline agent
e. None
22. Increased serum creatine level is a sign of ------?
a. Head damage
b. Kidney damage
c. Lung damage
d. Heart damage
e. None
23. Most harmful radiation for the man is -------?
a. Alpha rays
b. Beta rays
c. Gamma rays
d. UV rays
e. None
24. PSA is the test used to diagnose -----?
a. Prostatic cancer
b. Lung cancer
c. Bladder cancer
d. Breast cancer
e. None
25. Chloroquine is the drug used to treat -------?
a. Rabies
b. Malaria
c. Gas gangrene
d. Tetanus
e. None

ANSWERS
1. A 2. B 3. B 4. C 5. A 6. A 7. B 8. B 9. B
10. B 11. A 12. B 13. A 14. D 15. E 16. A 17. D 18. B
19. A 20. A 21. E 22. B 23. D 24. A 25. B

1 comments:

Anonymous July 15, 2015 at 1:59 AM

How to choose best tnpsc coaching academy in chennai for crack tnpsc group 1 exams?

COMPUTER GENERAL KNOWLEDGE QUIZ

COMPUTER GENERAL KNOWLEDGE QUIZ COMPUTER QUIZ

Objective 10 questions


1. Why the document you created at home displays with a different font at school?

Because you have a different printer at school than at home Because you have a different monitor at school than at home

font you used at home is not installed on your school computer Because the version of Windows is different

2. Which keyboard shortcut centers selected text?

Ctrl+C Alt+C There is no keyboard shortcut for this operation Ctrl+E

3. What is the default file extension for all Word documents?

TXT WRD FIL DOC

4. Which key moves your cursor from one cell to the next in a table?

Tab Shift Enter Ctrl+Enter

5. How many different documents can you have open at one time?

No more that three Only one As many as your computer memory will hold No more than your Taskbar can display

6. In order to email a Word document from within Word:

Go to File/Send To/Mail Recipient Save the file as an email attachment Start Outlook and attach the file while open in Word This is an impossible operation

7. Which keystroke will take you at the beginning or the end of a long document?

Ctrl+PageUp and Ctrl+PageDown Shift+Home and Shift+End Ctrl+Home and Ctrl+End The only way is by using the right scroll bar

8. How many margins are on a page?

Two (header and footer) Four (top, bottom, right, left) Two (landscape and Portrait) Two (top and bottom)

9.In order to save a Word document as a web page you need to:

Put the appropriate graphics and links on the document Save the document in simple text format Use your web browser as an editor and save as URL Save as HTML

10. A document in portrait prints:

The same characters per line with the same document in landscape More characters per line than the same document in landscape Less characters per line than the same document in landscape Smaller fonts in order to fit the same amount of characters per line with landscape

CURRRENT GK QUIZ

CURRENT GENERAL AWARENESS QUIZ

OBJECTIVE QUESTIONS 10


1. Femina Miss India World award for 2012 has been awarded to –

Vanya Mishra
Prachi Mishra
SimranKaur Mundi
Crystle Stewart

2. Who among the following is the winner of the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award for the year 2011? –

Sachin Tendulkar
Saurav Ganguli
Sanjeeva Kumar Singh
Gagan Narang

3. The Mascot of the 2008 Olympic Games was-

Fuwa
Izz
Izz
Cobi

4. Which among the following has won 2012 IPL Tournament?

Chennai Super Kings
Kolkata Knight Riders
Deccon Chargers
Delhi Daredevils

5. Who has written “Unaccustomed Earth” ?

Jhumpa Laheri
Kiran Desai
Arundhati Roy
Khushwant Singh

6. Which of the following has been selected for best parliamentarian of the year award 2007 ?

Priya Ranjan Das Munshi
Mani Shankar Aiyyar
P.Chidambaram
Sushama Swaraj

7. Duwuri Subbarao's name was in news recently as he has taken over as the Governor of
RBI
SBI
SEBI
Bihar

8. ISRO has launched successfully RISAT-1 satellites through PSLV-C19 on -

15th March,2012
30th March,2012
26th April,2012
4th May,2012

9. Which country was host 15th SAARC Summit in 2008 ?

Maldives
Sri Lanka
India
Pakistan

10. Who among the following is the winner of the Wimbledon open Tennis Tournament 2008 of the Women's Single Title ? 

Serena Williams
Venus Wlliams
Maria Sharapova
Ana Ivanovic

Ana Ivanovic